28.4 C
Suceava
iulie 20, 2024
National

Am o veste – Capital


Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a afirmat, marţi, că subiectul aderării României la Schengen va rămâne pe agenda europeană pentru a fi rezolvat în favoarea ţării noastre doar cu efort susţinut din partea Guvernului, preşedintelui şi a miniştrilor cu responsabilităţi pe dosar, adăugând că accesul nu se va întâmpla automat, ci prin negociere proactivă din partea autorităţilor.

E nevoie de negociere proactivă

„Dacă stăm şi aşteptăm să ne rezolve alţii problema, am o veste proastă. Nu se va întâmpla sau se va întâmpla în termenii altora, nu ai noştri. Noi avem interesul să intrăm în Schengen rapid, în prima jumătate a acestui an, nu când ar dori austriecii sau când li se pare altora că îi avantajează pentru că scapă de alegeri sau simt că scade presiunea în ţările lor.

Da, preşedinţia suedeză a Consiliului UE este dispusă să repună pe agendă subiectul Schengen, aşa cum a spus premierul Suediei azi în…Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Ați resimțit fenomenul seismic? În cursul dimineții de azi, în țara noastră a avut loc un cutremur! Care a fost intensitatea?

admin

Tenis de masă: România triumfă la Europenele de juniori, asigurându-și medalii la dublu mixt

admin

România își va repara viitoarele tancuri Abrams în Polonia, care intră direct în top 4 state cu cele mai multe tancuri Abrams din lume

admin

Leave a Comment