28.4 C
Suceava
iulie 20, 2024
National

Bulgaria și România vor să construiască două noi hidrocentrale pe Dunăre, lângă Turnu Măgurele și Călărași


Strategia de dezvoltare a sectorului energetic din Bulgaria până în anul 2053, elaborată de ministrului energiei, Rosen Hristov, prevede construcția a două hidrocentrale pe Dunăre, transmite ziarul 24Chasa, citat de Rador. Documentul a fost prezentat oficial marți.

Potrivit informațiilor G4Media, cele două hidrocentrale ar urma să fie construite împreună cu România, prin Hidroelectrica, după modelul celor existente de la Porțile de Fier, realizate în comun de România și Serbia.

Prima centrală, care va avea o capacitate de 840 MW și va fi în zona Nicopole – Turnu Măgurele, are deja la bază studii și o evaluare.

Cea de-a doua centrală este prevăzută să fie la Silistra, în apropiere de Călărași, dar acolo abia a început realizarea studiilor.

Pe acest subiect au avut loc deja întâlniri între miniștrii energiei din România și Bulgaria. Luna viitoare, între cele două țări va fi semnat un memorandum pentru proiect, iar…Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Marius Lăcătuș, prezent la evenimentul „Hai, România, pe Calea Victoriei” pentru a încuraja echipa națională: „Trebuie să aibă încredere în forțele lor și în forța grupului”

admin

”Vor descoperi precis suma de bani pe care o vor primi!”

admin

Descoperire lângă calea ferată! Doi bărbați au fost găsiți fără suflare

admin

Leave a Comment