4.8 C
Suceava
martie 2, 2024
National

cât de demodate sunt mașinile românilor


Cel mai nou raport privind starea parcului auto din Uniunea Europeană subliniază poziția dificilă pe care o are nivelul de mobilitate motorizată al populației din România, precum și gradul ridicat de învechire pe care îl are parcul auto de la noi.

România avea, la 31 decembrie 2021, 396 de autoturisme la 1.000 de locuitori, fiind singura țară cu un nivel sub pragul de 400 al acestui indicator, conform Profit.ro.

În anii 2007 – 2008, după intrarea României în UE, Polonia și România aveau o piață auto apropiată, însă eliminarea restricțiilor privind importul de mașini rulate a schimbat radical situația, iar Polonia a ajuns astăzi una dintre cele mai mari piețe auto din Europa, în timp ce România a rămas pe locul 17, arată sursa citată.

Ce arată datele ACEA

În același timp raportul celor de la ACEA este destul de clar în ceea ce privește atât mărimea flotei de mașini, cât și media de vârstă a parcului auto la nivel…Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Când se introduc pe card, în luna noiembrie, indemnizațiile crescute cu 50% – Sumele de bani adiționale vor fi acordate, în premieră, în această lună

admin

De ce este învelirea o idee nepotrivită când dorești să slăbești

admin

S-a hotărât ce se petrece cu obligațiile fiscale în 2024

admin

Leave a Comment