10 C
Suceava
februarie 26, 2024
National

Cele şase economii din regiunea ECE, printre care și România, unele dintre cele mai dinamice din lume (raport)


Regiunea Europei Centrale şi de Est (ECE) şi cele şase economii majore – Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia – rămân unele dintre cele mai dinamice din lume, reiese din raportul „Top 10 predicţii pentru ECE-6 în 2023”, întocmit de compania de consultanţă imobiliară Colliers.

„Deşi vor merge la ritmuri de creştere diferite, avansul este aşteptat să rămână pozitiv în toate ţările ECE-6 în 2023. Fondul Monetar Internaţional estimează că expansiunea pentru această regiune va încetini la 1,5%, mai puţin de jumătate din ritmul înregistrat în 2022 (estimare de 3,7%), şi, deşi acesta este cel mai slab ritm de aproape un deceniu încoace (dacă se trece cu vederea anul pandemic 2020), prognoza pe termen lung arată în continuare că ECE-6 creşte de două ori mai repede decât zona euro. Altfel spus, consultanţii Colliers şi instituţii precum FMI prevăd o încetinire, nu o recesiune, iar convergenţa…Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Cât de mult inovează companiile din România? Bitdefender a creat Chat Protection

admin

Philip Morris România a primit certificarea Angajator de Top pentru al nouălea an consecutiv

admin

Bulgaria nu e România. Maşini cu numere româneşti, ridicate în staţiunile de la sud de Dunăre. Un şofer bulgar spune „nu îi urâm pe români, dar ne temem de cum conduc”

admin

Leave a Comment