28.4 C
Suceava
iulie 20, 2024
National

Ciucă: Estimările Băncii Mondiale confirmă pentru România perspectiva de creştere constantă economică până în 2030


Estimările Băncii Mondiale confirmă pentru România perspectiva unei creşteri economice constante până în 2030, a declarat, marţi, prim-ministrul Nicolae Ciucă.

„Suntem ţara cu cea mai mare creştere economică la nivelul Uniunii, de opt ori din 2000 până în 2022. Această creştere se simte şi la nivelul PIB per capita, care s-a ridicat de la 1.669 la 14.825 de dolari. Am recuperat în ritm alert decalajele economice, iar România se situa, deja, în 2021, la 74% din media Uniunii Europene, potrivit Eurostat, în evaluarea PIB-ului per capita, exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard. Ne menţinem această dinamică şi estimările Băncii Mondiale confirmă perspectiva unei creşteri economice constante până în anul 2030”, a afirmat Ciucă într-o intervenţie online la evenimentul aniversar dedicat împlinirii a 25 de ani de activitate în România a Consiliului Investitorilor Străini, transmite Agerpres.

El a reamintit că România…Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Câte drumuri rapide și autostrăzi va finaliza România până la sfârșitul anului?

admin

”Au dorit să demoleze baricada de jandarmi”/ ”Tu tocmai acum ai sosit la votare”, ”Nu ne furați demonstrația!”, ”Simion, pleacă acasă!”

admin

Gabi Torje vrea să devină antrenor, dar este bulversat de situația din România: ”Dacă o fac la Coverciano e valabilă?”

admin

Leave a Comment