29.3 C
Suceava
iulie 18, 2024
National

Consiliul Concureţei a amendat Volvo România cu peste 13 milioane de lei – 18.01.2023


Consiliul Concurenţei a sancţionat compania Volvo România SRL cu o amendă în valoare de peste 13 milioane de lei (aproximativ 2,65 milioane euro), pentru înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa distribuţiei de camioane noi, medii şi grele marca Renault, arată un comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în urma unei investigaţii, autoritatea de concurenţă a constatat că Volvo România SRL şi distribuitorii din reţeaua sa de distribuţie selectivă s-au înţeles în privinţa teritoriului în care aceştia puteau revinde camioanele noi, medii şi grele marca Renault. Astfel, au stabilit să nu comercializeze acest tip de camioane în afara teritoriului României.

Înţelegerile privind împărţirea pieţei erau prevăzute şi puse în practică prin clauzele contractelor, negociate şi semnate de Volvo România cu distribuitorii. Prin aceste înţelegeri companiile nu se mai concurau între ele, clienţii neavând posibilitatea de a alege, în…Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Bolt își continuă creșterea pe piața din România. Noile orașe unde este disponibilă aplicația – Revista Biz

admin

Cererea de urmărire penală a lui Ion Iliescu formulată de procurorul general Alex Florenţa către preşedintele Klaus Iohannis necesită aviz (potrivit unor surse)

admin

Scriitorul constănțean Liviu Lungu împlinește 61 de ani

admin

Leave a Comment