4.8 C
Suceava
martie 2, 2024
National

Cum ar putea afecta România o decizie luată de CEDO în cazul Rusiei: „Societatea evoluează încontinuu, dar legea și cei care fac legea rămân în urmă”


​Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) s-a pronunțat marți referitor la un caz care vizează refuzul Rusiei de a oferi protecție legală familiilor formate din persoane de același sex. Ce înseamnă acest precedent pentru alte state, precum România? Am cerut opinia Iustinei Ionescu, avocată de drepturile omului din cadrul Asociației Accept, care apără drepturile persoanelor LGBTI.

Cuplu gay femeiFoto: Alamy / Profimedia

Hotărârea fără precedent reamintește că este nevoie de măsuri concrete în ceea ce privește parteneriatele între persoane de același sex și protecția de care ele au nevoie. CEDO a hotărât că Rusia a încălcat articolele 8 (protecția vieții private) și 14 (combaterea discriminării) din Convenție, iar din acest moment, orice stat care nu oferă protecție juridică cuplurile de același sex poate fi condamnat din aceleași considerente.

Despre ce este vorba în cazul Fedotova

În acest caz este vorba despre…Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

​Florian Neagu (BNR): Firme din România se finanțează la mamele lor de-afară la dobânzi mai mari decât în sistemul bancar autohton

admin

România, printre națiunile europene cu cea mai mare expansiune a prețurilor la energie electrică pentru consumatorii casnici (Eurostat)

admin

‘Această escaladare recentă prezintă riscuri grave pentru securitatea în Marea Neagră’

admin

Leave a Comment