29.3 C
Suceava
iulie 18, 2024
National

Cum ar putea afecta România o decizie luată de CEDO în cazul Rusiei: „Societatea evoluează încontinuu, dar legea și cei care fac legea rămân în urmă”


​Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) s-a pronunțat marți referitor la un caz care vizează refuzul Rusiei de a oferi protecție legală familiilor formate din persoane de același sex. Ce înseamnă acest precedent pentru alte state, precum România? Am cerut opinia Iustinei Ionescu, avocată de drepturile omului din cadrul Asociației Accept, care apără drepturile persoanelor LGBTI.

Cuplu gay femeiFoto: Alamy / Profimedia

Hotărârea fără precedent reamintește că este nevoie de măsuri concrete în ceea ce privește parteneriatele între persoane de același sex și protecția de care ele au nevoie. CEDO a hotărât că Rusia a încălcat articolele 8 (protecția vieții private) și 14 (combaterea discriminării) din Convenție, iar din acest moment, orice stat care nu oferă protecție juridică cuplurile de același sex poate fi condamnat din aceleași considerente.

Despre ce este vorba în cazul Fedotova

În acest caz este vorba despre…Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Elicopterul care s-a prăbușit lângă Kiev a fost modernizat în România. Detaliile publicate de Ministerul Apărării din Ucraina

admin

Individ reţinut pentru crimă după ce a pus capăt vieții iubitei sale, studentă ca și el, în Timişoara

admin

personă care lucrează la instalații de prelucrare a lemnului și fabricarea hârtiei, specialist în domeniul deficiențelor, responsabil cu muzica la o petrecere, persoană care supraveghează diferite instalații și agregate fixe. Care sunt domeniile de activitate ale acestor persoane?

admin

Leave a Comment