4.8 C
Suceava
martie 2, 2024
Internațional

Militarii ucraineni cer mai multe tancuri occidentale„Avem o ţintă”, i-a transmis unui corespondent BBC un comandant al unei unităţi de tancuri ucrainene pe nume Roman în timp ce-şi scotea mănuşile, urcând pe turela alunecoasă şi acoperită cu zăpadă a unui tanc T-72 verde închis şi deschizând o trapă grea de oţel.

„T-72 sunt tancuri vechi – acesta de exemplu are aceeaşi vârstă ca mine”, a spus Bogdan, un voluntar ucrainean în vârstă de 55 de ani, întorcându-se să mângâie maşina uriaşă din era sovietică din spatele lui.

„Obişnuiam să conduc una dintre acestea acum aproape 40 de ani – nu-mi vine să cred că o fac din nou. Dar funcţionează. Îşi face treaba”.

„Dar un Leopard ar fi mai bine”, a spus Volodymr, un alt membru al echipajului alcătuit din trei oameni, cu un chicotit scăzut.

Marea Britanie se pregăteşte să trimită tancuri Challenger în Ucraina pentru a o ajuta să elibereze mai mult teritoriu ocupat de ruşi.

Distribuitorul german Rheinmetall  a anunţat că abia înCitește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

Atenţionare MAE. Grevă în mai multe aeroporturi din Germania

admin

LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 37. Zelenski nu este dispus să facă pace până nu va obţine integritatea teritorială a ţării sale. Ruşii sunt chemaţi la arme pentru a lupta împotriva tuturor inamicilor statului

admin

Putin a interzis cuvintele străine în discursul oficialilor şi în documente

admin

Leave a Comment