28.4 C
Suceava
iulie 20, 2024
Internațional

Militarii ucraineni cer mai multe tancuri occidentale„Avem o ţintă”, i-a transmis unui corespondent BBC un comandant al unei unităţi de tancuri ucrainene pe nume Roman în timp ce-şi scotea mănuşile, urcând pe turela alunecoasă şi acoperită cu zăpadă a unui tanc T-72 verde închis şi deschizând o trapă grea de oţel.

„T-72 sunt tancuri vechi – acesta de exemplu are aceeaşi vârstă ca mine”, a spus Bogdan, un voluntar ucrainean în vârstă de 55 de ani, întorcându-se să mângâie maşina uriaşă din era sovietică din spatele lui.

„Obişnuiam să conduc una dintre acestea acum aproape 40 de ani – nu-mi vine să cred că o fac din nou. Dar funcţionează. Îşi face treaba”.

„Dar un Leopard ar fi mai bine”, a spus Volodymr, un alt membru al echipajului alcătuit din trei oameni, cu un chicotit scăzut.

Marea Britanie se pregăteşte să trimită tancuri Challenger în Ucraina pentru a o ajuta să elibereze mai mult teritoriu ocupat de ruşi.

Distribuitorul german Rheinmetall  a anunţat că abia înCitește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

Parlamentul European aprobă asistenţă suplimentară în valoare de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova

admin

Bătălii cu vehicule aeriene fără pilot / La Bruxelles începe dezbaterea privind negocierile de aderare a Ucrainei la UE / Putin călătorește în Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite

admin

LIVE-TEXT  Contraofensiva ucraineană, ziua 3. Guvernatorul rus al Hersonului ar fi fost grav rănit în urma unui atac ucrainean / Ucrainenii au străpuns liniile de apărare ruseşti şi avansează spre unele zone aflate sub ocupaţia invadatorilor/ Forţele ucrainene avansează spre Orikhiv

admin

Leave a Comment