29.3 C
Suceava
iulie 18, 2024
National

Nomazii digitali pot primi viza de lungă ședere în România


Începând cu acest an, nomazii digitali, adică străinii care vor să lucreze prin intermediul internetului din țara noastră pentru companii din afara României, pot cere viză de lungă ședere. Aceasta se poate acorda doar celor care îndeplinesc cumulativ anumite condiții.

Străinii vor putea lucra online din România

Străinii vor putea lucra online din România

Conform Legii 22/2022, nomazii digitali sunt străinii „angajați cu un contract de muncă la o companie înregistrată în afara României și care prestează servicii prin utilizarea tehnologiei informației și comunicațiilor sau care dețin o companie înregistrată în afara României pe care o administrează de la distanță prin utilizarea tehnologiei informației și comunicațiilor”. De precizat că, așa cum spune legea, cetățeni străini sunt persoanele care nu au cetățenia română, cetățenia unui alt stat membru al Uniunii Europene sau al Spațiului Economic European ori cetățenia Confederației…Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Romania acuzată de Comisia Europeana pentru nerespectarea drepturilor muncitorilor străini

admin

Statul european care stabilește un plafon de cheltuieli pentru jocurile de noroc. Directorul Loteriei Române afirmă că „noi nu avem această regulă”

admin

NICOLAE CIUCĂ: „România este ţara cu cea mai mare creştere economică dintre toate statele membre ale UE” – 20.01.2023

admin

Leave a Comment