14.3 C
Suceava
mai 22, 2024
National

„Pietrele vii” din România au ajuns în presa britanică. „Arată ca ceva de pe o plantație extraterestră”


Trovanţii din Costeşti – Vâlcea sau cei de la Ulmet- buzău au stărnit curiozități și dincolo de graniță. „Pietrele vii” ale României fac subiectul unor articole în presa internațională, care le aseamănă cu structuri extraterestre.

Trovanți. FOTO Decebal Matei / Sursă dailymail.co.uk

Trovanți. FOTO Decebal Matei / Sursă dailymail.co.uk

Formele de microrelief care s-au dezvoltat în straturile de nisip sunt descrise ca niște curiozități în presa internațională. 

Arată ca ceva de pe o plantație extraterestră de pe altă planetă. Dar rocile <<vii>> din România, cunoscute sub numele de <<trovanți>>, sunt într-adevăr de pe acest Pământ și sunt formate în mod natural prin procese geologice. (…). Sunt structuri minerale unice care imită viața plantelor și a mamiferelor”, scrie .dailymail.co.uk.

Cotidianul britanic arată cum pietrele bulboase „bizare” par să crească aproape în același mod ca și țesutul vegetal, „dând naștere” altora noi, „la…Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

ANIMAŢIE. Elevi absenți sau în stop cardio-respirator după ce zidurile internatului din Odorheiu Secuiesc s-au prăbușit peste ei. Ce a cauzat dezastrul

admin

Conform lui Edi Iordănescu, există perspective însemnate pentru ca Moldovan să evolueze în Spania

admin

”Pe CIM în România 5.000 de euro net pe lună după bonusuri”. Suma uriașă declarată de un instalator

admin

Leave a Comment