14 C
Suceava
mai 22, 2024
National

România ar putea acorda facilităţi fiscale pentru producătorii de film


România ar putea acorda facilităţi fiscale pentru producătorii de film. Este angajamentul ministrului Culturii, care s-a întâlnit cu preşedintele uneia dintre cele mai mari case de producţie din Statele Unite.

35% din banii investiți de companiile româneşti sau străine în producţia cinematografică ar urma să fie decontaţi ca ajutoare de stat. Surse politice susţin că în lipsa acestei măsuri, producătorii celebrului serial „Wednesday” se gândesc să nu reia filmările în România.

Producătorii serialui „Wednesday”, în regia lui Tim Burton, ar intenţiona să filmeze şi următorul sezon în România. Condiţia pe care ei, dar şi alţi producători străini o pun este ca Guvernul român să facă funcţională schema numită „cash rabate”, prin care o parte din banii investiţi s-ar întoarce la ei după ce dovedesc cu acte toate cheltuielile avute.

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii: „Schema reprezintă o întoarcere a unei sume…Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Românii care s-au pensionat în ce an primesc mai mulți bani la recalculare. Daniel Baciu: „Este extrem de important”

admin

Salarii de lux pentru angajații din instituțiile publice din România

admin

Investigația Judiciară Cu Parlamentarii Blocată Din 2020 De Normele De Procedură și Evenimente Objectives. Jurist: „Nu Avem Posibilitatea Să Discutăm Despre O Amânare”

admin

Leave a Comment