29.3 C
Suceava
iulie 18, 2024
National

Volvo România, amendat de Consiliul Concurenței cu 13 milioane de lei


Consiliul Concurenţei a sancţionat compania Volvo România SRL cu o amendă în valoare de peste 13 milioane lei (aproximativ 2,65 milioane euro), pentru înțelegeri anticoncurențiale pe piața distribuției de camioane noi, medii și grele marca Renault, potrivit unui comunicat de presă.

Consiliul susține că Volvo România SRL și distribuitorii din rețeaua sa de distribuție selectivă s-ar fi înțeles în privința teritoriului în care aceștia puteau revinde camioanele noi, medii și grele marca Renault. Astfel, au stabilit să nu comercializeze acest tip de camioane în afara teritoriului României.

Înțelegerile privind împărțirea pieței erau prevăzute și puse în practică prin clauzele contractelor, negociate şi semnate de Volvo România cu distribuitorii. Prin aceste înțelegeri companiile nu se mai concurau între ele, clienții neavând posibilitatea de a alege, în acest fel, afectând concurența la nivel național, precum și…Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Val de jafuri în toată țara. Polițiștii fac față cu greu

admin

Primaria din Craiova dorește un studiu asupra traficului referitor la tramvaie cuplat cu analiza emisiilor de gaze în oraș. Compania responsabilă, cu „abonament“ la contracte de primării

admin

Turist român, înecat în Jupiter după ce a pătruns în apă, deși era indicat să nu o facă. În străinătate, „oricine se bagă în mare pe steag roșu este pe propria răspundere”

admin

Leave a Comment