4.8 C
Suceava
martie 2, 2024
National

De ce greșește România în scandalul OMV? – Evenimentul Zilei


De când cu ordonanța privind taxa de solidaritate – transpunere a unui demers la nivelul întregii Uniuni Europene – a izbucnit și disputa dintre Statul român (eșuat) și OMV.

Nu discut nici oportunitatea sau moralitatea taxei, nici privatizarea discutabilă a Petrom, nici efectele păguboase ale acesteia din urmă pentru România. Ci strict situația actuală.

Concernul austriac a anunțat că, din interpretarea pe care a dat-o legii, nu s-a încadra la plata acestei taxe, conform criteriilor stabilite.

Imediat, un cor de revoltați a început să atace OMV, la fel ca și corul de inadecvați care înjura Austria pentru incompetența tripletei Iohannis-Bode-Aurescu.

Grav este că inclusiv la nivel instituțional au fost declarații belicoase. Fără vreo argumentație. Iar adevărul este că noi, astăzi, nici nu știm, oficial, dacă OMV se încadrează sau nu la plata noului impozit. Pentru că nimeni nu știe.

Firma spune că nu. Șeful Fiscului spune că…Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Cum a ajuns România să-și crească de peste șase ori producția auto în 20 de ani

admin

Adio cozi și aglomerație: Autoritățile de Frontieră din România și Ucraina vor lua măsuri pentru scăderea timpilor de aşteptare

admin

Conducătorii auto pot folosi un truc pentru a evita erorile la testele DrugTest

admin

Leave a Comment