9 C
Suceava
aprilie 22, 2024
National

Experiment unic în România, la Oradea: o dronă medicală va transporta probe biologice de la spitale la laboratorul central


O dronă va transporta probe biologice între Secţiile externe ale Spitalului clinic judeţean de urgenţă din Oradea şi laboratorul central, într-un experiment unic în România, testat de municipalitate.

La Spitalele din Oradea, probele biologice ar putea ajunge la laborator cu drona

La Spitalele din Oradea, probele biologice ar putea ajunge la laborator cu drona

Concret, Primăria Oradea a încheiat cu o companie australiană, Sky Network, condusă de fostul pilot militar Rory Houston, un contract de colaborare pentru un proiect pilot de „Dezvoltare a unui sistem inovativ și sustenabil de transportare a probelor biologice între clădirile Spitalului Județean cu drone medicale”. 

Experimentul presupune folosirea unor drone pentru transportul probelor biologice recoltate în prima fază de la spitalele din Oradea la Laboratorul robotizat de la Spitalul Judeţean. Ulterior, dacă proiectul va fi de succes, acesta ar putea fi extins şi la spitalele din judeţ –  Aleşd, Salonta, Beiuş şi Marghita.

Mai…Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Un individ tânăr de 23 de ani, incarcerat în baza acuzațiilor de agresiune sexuală asupra unei minore de 13 ani într-o cutie de scurtcircuit a unui imobil din București/ Videoclip

admin

A confirmat totul la telefon – Capital

admin

O tragică întâmplare în România cauzată de inconștiență! Un conducător auto în vârstă de 59 de ani, care era în stare de ebrietate și drogat, a lovit o femeie și a intrat în cinci mașini parcate pe stradă, în Popești Leordeni, județul Ilfov. Necazul a dus la decesul femeii în vârstă de 56 de ani, conform unui comunicat al IPJ Ilfov.

admin

Leave a Comment