29.3 C
Suceava
iulie 18, 2024
National

O ieșire la cafea în oraș a devenit un lux în România


Preţul, care a crescut cu 20-50% în doar un an, variază în funcţie de mărimea cănii şi de tipul de lapte folosit, cel vegetal fiind mai scump.

Cum s-a ajuns aici? Proprietarii de cafenele spun că scumpirile vin pe lanţ şi că, de fapt, creşterile de preţ nu au fost transmise integral către client pentru că puterea de cumpărare a oamenilor nu ar fi putut duce aşa ceva.

Deşi jucătorii din piaţă spun că preţurile nu reflectă în totalitate scumpirile de pe lanţ, realitatea este că ele au crescut cu mult mai mult decât salariile, care au un plus de 13,6% an la an în noiembrie, cele mai recente date INS.

„Preţurile din România la cafeaua de specialitate au ajuns mai mari ca în Spania“, spune un antreprenor care nu doreşte să fie identificat.

El afirmă că a băut recent în Barcelona, oraş turistic şi considerat scump, cafea de specialitate cu lapte cu 2 euro.

Potrivit datelor de la biroul european de…Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Ministru: Muntele este o oportunitate mare pentru România. Avem Via Transilvanica, 1.040 de km de drumeție, putem să devenim mai faimoși decât El Camino

admin

Mesaj de încurajare și recuperare pentru Kata Mandel

admin

Alina Gorghiu, în ceea ce privește aducerea în țară a lui Dorin Lazăr Maior: Aceasta este normalitatea într-un sistem judiciar corect

admin

Leave a Comment