28.4 C
Suceava
iulie 20, 2024
National

România, Bulgaria și Letonia – în topul țărilor UE care își pierd rapid forța de muncă


Un raport al Comisiei Europene din 2023 privind impactul schimbărilor demografice arată că UE a pierdut în 10 ani cinci milioane de oameni din populația de vârstă activă, în special în Letonia, Bulgaria și România, în principal din cauza ratei mici a natalității și emigrației, arată Euractiv, citată de Rador.

Comisia Europeană își propune să-și intensifice eforturile de a ajuta regiunile europene să instruiască, să păstreze și să atragă muncitori pentru a limita impactul negativ al tranziției demografice asupra economiilor regionale și a ameliora declinul populației apte de muncă.

Planul Comisiei include un mecanism menit a ajuta regiunile să evite stagnarea provocată de tendința de îmbătrânire a continentului.

„Avem o forță de muncă tot mai mică în toată Europa, toate țările își pierd forța de muncă”, a declarat comisarul coeziunii și reformelor, Elisa Ferreira, la o conferință de presă de…Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Contravenții pentru autovehiculul cedat. Ce acțiuni pot întreprinde foștii stăpâni

admin

Mineriada din 13-15 iunie 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii». Zâmbeam la milițieni și la mineri când ei mă loveau și mai tare”

admin

Previziune socantă referitoare la viitorul României. Conform estimărilor, țara noastră ar urma să devină un actor major în regiunea Balcanilor

admin

Leave a Comment