27.8 C
Suceava
iulie 20, 2024
National

România oprește temporar exportul unor antibiotice și antitermice. Comisia Europeană a aprobat cererea autorităților : Europa FM


Comisia Europeană a avizat favorabil solicitarea României privind adoptarea în procedură de urgență a suspendării temporare a distribuției în afara țării a anumitor medicamente din categoria antibiotice și antitermice cu administrare orală, a anunțat Ministerul Sănătății, joi.

Potrivit comunicatului transmis de Ministerul Sănătății, măsura se va aplica pe o perioadă de trei luni și a fost propusă în contextul situației epidemiologice actuale.

Măsura este „menită să asigure continuitatea disponibilității acestor medicamente pentru pacienții români”, mai transmite Ministerul Sănătății și nu afectează exportul medicamentelor fabricate de către producătorii români, ci se referă doar la oprirea distribuției intracomunitare a medicamentelor alocate pieței din România.

În luna ianuarie 2023, autorităţile române au notificat Comisiei Europene proiectul de “Ordin privind aprobarea Listei…Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

VIDEO Scandalul Coldea a cuprins Parlamentul Albaniei. Premierul Edi Rama l-a demis pe fostul nr.2 din SRI

admin

”Recrutăm mineri!”. Drumul de mare viteză la care urmează să lucreze

admin

Decesul jurnalistului Daniel Dimache. Durere în mass-media din România

admin

Leave a Comment