29.3 C
Suceava
iulie 18, 2024
National

România, undă verde de la Comisia Europeană pentru a suspenda 3 luni exportul de antibiotice și antitermice


Comisia Europeană a avizat favorabil solicitarea României privind adoptarea în procedură de urgență a suspendării temporare a distribuției în afara țării a anumitor medicamente din categoria antibiotice și antitermice cu administrare orală.

MedicamenteFoto: Hriana | Dreamstime.com

Măsura „este una cu caracter temporar – se va aplica pentru o perioadă de trei luni, în contextul situației epidemiologice actuale – și este menită să asigure continuitatea disponibilității acestor medicamente pentru pacienții români”, arată Ministerul Sănătății.

Pentru ce medicamente se interzice 3 luni exportul:

Măsura nu afectează exportul medicamentelor fabricate de către producătorii români, ci se referă doar la oprirea distribuției intracomunitare a medicamentelor alocate pieței din România, mai precizează Ministerul Sănătății.

„În luna ianuarie 2023, autorităţile române au notificat Comisiei Europene proiectul de „Ordin privind…Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Israelul suferă pierderi importante în ofensiva din Gaza

admin

Incident de agresiune împotriva liderului grupării Avrig a Partidului S.O.S. România

admin

Rata a acțiunilor Companiei Gabriel Resources a înregistrat o scădere de 95% după hotărârea din procesul legat de Roșia Montană. Ultima valoare a unei acțiuni era de 0,87 dolari vineri, iar azi is de 20 de ori mai mică

admin

Leave a Comment