22.4 C
Suceava
iulie 13, 2024
National

România are nevoie ca de aer de un gest de forţăSunt ţări şi ţări pe lumea asta: ţări care nici măcar nu au auzit că există trenul succesului, ţări prin care acest tren nu trece, ţări prin care trece dar nu opreşte, ţări prin care opreşte doar ocazional şi ţări pentru care el, de fapt, a fost gândit. Nu e greu să identificăm în ce categorie se încadrează România, scrie Contele de Saint Germain pe blogul său.

Autorul detaliază:

Am beneficiat şi noi, în ultimele 3 decenii, de două opriri oficiale ale acestui mult dorit tren: 29 martie 2004 – aderarea la NATO şi 1 ianuarie 2007 aderarea la UE. În rest secetă mare: fie macazul ne-a ocolit fie mecanicul nu a găsit frâna.

Cât timp în jurul ţării a fost pace priorităţile guvernanţilor români s-au concentrat pe intern. Două au fost ţintele lor majore: anihilarea prin justiţie a adversarilor politici şi exploatarea în beneficiu propriu a principalelor surse de îmbogăţire rapidă: bugetul naţional şi capitalul privat.

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Înnoirea Armatei, misiune dificilă? Exemplul Croației e grăitor: Blindatele Bradley second-hand întârzie, iar modernizarea se amână pentru la anul

admin

Viitorul celei mai mici pensii în România începând de mâine, iar cinci milioane de pensionari se vor bucura de creșteri financiare

admin

Sumarul articolelor din presa internațională, 13 septembrie 2023

admin

Leave a Comment