4.8 C
Suceava
martie 2, 2024
Internațional

China respinge acuzaţiile SUA şi consideră că Washingtonul e responsabil de conflictul din UcrainaÎn urmă cu câteva zile, Preşedinţia Statelor Unite a acuzat că unele companii chineze sunt suspectate că furnizează Rusiei asistenţă neletală. „Statele Unite vor continua să comunice Chinei implicaţiile sprijinului material acordat Rusiei”, a afirmat Karine Kean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

 

Beijingul a respins luni acuzaţiile Washingtonului. „China nu va turna niciodată gaz pe foc şi, cu atât mai puţin, nu va exploata criza”, a afirmat Mao Ning, purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe.

 

„Statele Unite sunt la originea izbucnirii crizei din Ucraina şi sunt principalul factor care o alimentează”, a acuzat oficialul chinez, citat de cotidianul Le Monde şi de postul de televiziune ZDF.

 

„Respingem acest şantaj fără fundament şi nu vom asista pasivi în timp ce Statele Unite aduc atingere drepturilor şi intereselor legitime ale companiilor chineze”, a atras atenţia oficialul chinez.

 

Relaţiile dintre Statele Unite şi China sunt tensionate de mulţi…Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

Primul stat din SUA care interzice TikTok pe toate telefoanele

admin

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor sugerează că Biden riscă să fie vizat de procedura demiterii

admin

Grupul Vişegrad va proteja Slovacia prin operaţiuni aeriene comune

admin

Leave a Comment