14.8 C
Suceava
aprilie 14, 2024
Internațional

Şeful NATO îndeamnă Coreea de Sud să îşi intensifice sprijinul militar pentru UcrainaStoltenberg se află la Seul, prima oprire a unei călătorii care va include şi Japonia şi care are ca scop consolidarea legăturilor cu aliaţii SUA în faţa războiului din Ucraina şi a creşterii concurenţei cu China.

Vorbind la Institutul Chey pentru Studii Avansate din Seul, el a mulţumit Coreei de Sud pentru ajutorul neletal acordat Ucrainei, dar a îndemnat-o să facă mai mult, adăugând că există o „nevoie urgentă” de muniţie.

„Îndemn Republica Coreea să continue şi să intensifice sprijinul militar”, a spus el. „În cele din urmă, este o decizie pe care trebuie să o luaţi, dar voi spune că mai mulţi aliaţi NATO care au avut ca politică să nu exporte niciodată arme către ţări aflate în conflict şi-au schimbat această politică acum”.

În întâlnirile cu înalţi oficiali sud-coreeni, Stoltenberg a susţinut că evenimentele din Europa şi America de Nord sunt interconectate cu alte regiuni şi că alianţa doreşte să contribuie la gestionarea…Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

Bătălia în Ucraina, ziua 652. Joe Biden susține că refuzul republicanilor de a aloca fonduri pentru Ucraina este o „atenție” pentru Vladimir Putin

admin

Statele Unite oferă 10 milioane de dolari pentru date financiare despre Hamas

admin

Peru pregătește anunțarea unei situații de urgență din cauza epidemiei de dengue

admin

Leave a Comment