14.3 C
Suceava
mai 22, 2024
Internațional

Rishi Sunak consideră că Rusia ar fi avantajată de prelungirea impasului în conflictul cu Ucraina„Prelungirea impasului ar fi doar în beneficiul Rusiei”, a apreciat Rishi Sunak, conform stenogramei unei şedinţe de guvern, citată de postul de televiziune CNN.

Rishi Sunak a explicat că a înţeles acest lucru de la începerea mandatului de prim-ministru, astfel că a decis că exista „oportunitatea de a accelera” susţinerea militară pentru Ucraina. „Acest lucru ar oferi Kievului cea mai bună şansă de succes (…)”, a subliniat Sunak.

Totuşi, premierul britanic a exclus, la fel ca preşedintele SUA, Joseph Biden, oferirea de avioane de vânătoare Ucrainei, argumentând că „nu ar o acţiune practică”, potrivit cotidianului The Telegraph.

Ucraina se aşteaptă să primească între 120 şi 140 de tancuri occidentale moderne, în prima etapă, din partea unei coaliţii de 12 state, a declarat marţi ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

Franţa a anunţat că va furniza Ucrainei încă 12 sisteme de artilerie Caesar, în următoarele săptămâni, potrivit…Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

Cel puţin doi răniţi, în urma unei explozii produse în oraşul rus Belgorod

admin

Alte bucăți de aeronavă fără pilot au căzut pe teritoriul Republicii Moldova

admin

LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 20. Evenimentele de pe cerul Mării Negre reaprind fitilul între SUA şi Rusia / Moscova spune că nu vrea să lupte cu NATO şi cu SUA / Ucraina primeşte arme noi

admin

Leave a Comment