10 C
Suceava
februarie 26, 2024
Internațional

Armata americană a doborât balonul suspect de spionaj deasupra Oceanului AtlanticMarina şi Paza de Coastă sunt în aşteptare, dacă va fi necesar, pentru eventuale eforturi de recuperare, a declarat un oficial al apărării pentru CNN înainte de doborârea balonului.

Balonul a fost observat pentru prima dată deasupra statului Montana la începutul acestei săptămâni şi a călătorit prin mijlocul ţării, urmând modelele meteorologice, înainte de a părăsi Statele Unite sâmbătă.

Înainte ca balonul să fie doborât, Administraţia Federală a Aviaţiei a emis o interdicţie de aterizare pentru aeroporturile din Wilmington, Carolina de Nord, Charleston, Carolina de Sud, şi Myrtle Beach, Carolina de Sud. De asemenea, FAA a restricţionat spaţiul aerian din apropierea Myrtle Beach „pentru a sprijini Departamentul Apărării într-un efort de securitate naţională”.

Anterior, sâmbătă, Biden declarase reporterilor din Syracuse, New York, că administraţia sa „va avea grijă” de balon, când a fost întrebat de CNN dacă SUA îl vor doborî. El a discutat…Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

Bilanţul incendiilor din Maui a crescut la 99 de morţi, anunţă guvernatorul din Hawaii

admin

Armata israeliană stabilește un nou termen limită, în așteptarea invaziei terestre / Cetățenii mai au câteva ore să părăsească zona

admin

Borrell reafirmă angajamentele UE, ca reacţie la criticile Ucrainei, pe fondul disputelor cu SUA

admin

Leave a Comment