7.6 C
Suceava
aprilie 22, 2024
Internațional

Doi tineri din Hong Kong, condamnaţi la 5 ani de detenţie pentru că au incitat la revoluţieChoi Wing-kit, în vârstă de 21 de ani, şi Chris Chan, în vârstă de 26 de ani, făceau parte din grupul „Returning Valiant”, care a folosit reţelele de socializare şi tarabele stradale pentru a susţine independenţa faţă de dominaţia chineză.

Fiecare dintre ei a pledat vinovat de „conspiraţie pentru incitare la subminarea puterii”, o infracţiune pedepsită în temeiul unei legi privind securitatea naţională pe care China a impus-o după protestele gigantice, uneori violente, în favoarea democraţiei din 2019, relatează AFP.

Joi, judecătorul Kwok Wai-kin a declarat că grupul a „incitat la rezistenţă sângeroasă (…) pentru a răsturna regimul actual”.

Condamnarea celor doi vine după ce o instanţă superioară a decis că infracţiunile grave împotriva securităţii naţionale trebuie pedepsite cu minim 5 ani de închisoare.

Într-un alt caz, Choi Wing-kit a fost condamnat la şase luni de închisoare pentru „posesie de armă ofensivă”, un baston pliabil.

În…Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

„Un incident de siguranță informatică”

admin

Monumentul istoric din Berlin cel mai faimos, acoperit în vopsea spray de activiștii pentru mediu

admin

Clădiri prăbuşite, panică în aeroportul din Hatay, primele imagini ale groazei

admin

Leave a Comment