4.8 C
Suceava
martie 2, 2024
Internațional

Statele Unite analizează opţiuni de reacţie faţă de activităţile israeliene de colonizareGuvernul israelian, condus de premierul Benjamin Netanyahu, a aprobat în urmă cu câteva zile un plan controversat prin care iniţiază procedura de legalizare a statutului a nouă colonii evreieşti din Cisiordania. De asemenea, ar urma să fie construite aproximativ 10.000 de locuinţe în colonii.

Înainte de luarea deciziei, ministrul israelian pentru Afaceri Strategice, Ron Dermer, a avut o serie de conversaţii cu Brett McGurk, coordonatorul Casei Albe pentru Orientul Mijlociu, şi cu Tom Nides, ambasadorul american în Israel. Conform unor oficiali de la Washington, discuţiile au fost foarte dificile, în condiţiile în care Washingtonul se opune activităţilor israeliene de colonizare.

Pe fondul disensiunilor, Administraţia de la Washington analizează în momentul de faţă opţiuni de acţiuni pentru condamnarea deciziei Israelului.

„Tonul secretarului de Stat Antony Blinken a fost moderat, dar eu nu aş subestima preocuparea pe care o manifestă”, afirmă Dan Shapiro, fost…Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

Consiliul de Stat al Chinei vrea extinderea consumului în mai multe sectoare

admin

Războiul din Ucraina, ziua 561. Statele Unite anunță ajutor adițional pentru Kiev, evaluat la 1 miliard de dolari

admin

Naţionalul sibian, primul teatru din lume invitat în China după pandemie

admin

Leave a Comment