14 C
Suceava
aprilie 14, 2024
Internațional

Blinken va interpela un cunoscut diplomat chinez„Putem confirma că secretarul Blinken a încheiat o întâlnire cu … Wang Yi în marja Conferinţei de Securitate de la Munchen”, a declarat oficialul Departamentului de Stat, sub rezerva anonimatului.

Disputa privind balonul, care a survolat Statele Unite şi Canada înainte de a fi doborât la ordinul preşedintelui Joe Biden, a afectat relaţiile bilaterale şi a venit într-un moment în care Occidentul urmăreşte îndeaproape răspunsul Beijingului la războiul din Ucraina.

Anterior, sâmbătă, Wang a atacat Statele Unite, acuzându-le că au încălcat normele internaţionale cu un comportament „isteric” prin doborârea balonului.

„Există atât de multe baloane în întreaga lume şi diverse ţări au baloane, aşa că Statele Unite le vor doborî pe toate?”, a spus el.

Zborul balonului din această lună deasupra continentului american l-a determinat pe Blinken să amâne o vizită planificată la Beijing. Acea călătorie din 5-6 februarie ar fi fost prima a unui …Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 482. Amplu atac aerian al Rusiei asupra Ucrainei / Kievul raportează noi câştiguri în sud / Şoigu susţine că Ucraina plănuieşte să atace Crimeea cu rachete HIMARS

admin

Prințul Harry s-a reîntors în Regatul Unit la un an de la decesul Reginei

admin

Cutremur în Malatya, Turcia. Mai multe persoane sunt rănite

admin

Leave a Comment