10 C
Suceava
februarie 27, 2024
National

Hipermarketul din România care renunță de tot la casieri. Angajații de la case vor avea o nouă meserie


Miercuri, 22 Februarie 2023, ora 17:30

4601 citiri

Un mare lanț de hipermarketuri din România a început refacerea liniilor de case din magazine și construirea unui parcurs 100% self check-out pentru clienți, ca parte a proceselor de modernizare și digitalizare a companiei.

Clienții vor aștepta mai puțin timp la casele de marcat, care vor fi deschise în permanență, informează compania Auchan.

Angajații de la casele de marcat se vor îndrepta către o nouă meserie în cadrul companiei, cea de consilier, noul lor rol fiind acela de a acorda consultanță și suport clienților.

Noua soluție de case propune o abordare flexibilă, fiind formată din case self service potrivite atât pentru un număr redus de produse, cât și pentru cumpărături mai voluminoase, fiind destinată pentru a evita formarea de cozi și pentru a reduce timpul de aștepare la case.

În funcție de dimensiunea magazinului, între 16-50 de case rapide self check-out funcționează permanent în fiecare unitate.

După scanarea produselor, clienții pot achita cumpărăturile prin orice modalitate de plată: numerar, card bancar, bonuri de masă digitalizate.

În prezent, 12 dintre magazinele Auchan (hipermarketuri, supermarketuri și magazine de proximitate MyAuchan) din București, Cluj, Constanța, Brașov, Iași și Timișoara sunt deja echipate cu noul sistem de case, urmând ca până în 2025 acesta să fie disponibil în toate unitățile rețelei.

Potrivit companiei, peste 60% din încasările cumpărturilor se realizează la casele rapide self check-out, acest comportament fiind accentuat cu precădere în ultimii doi ani. De asemenea, mai multe magazine din rețea înregistrează deja o utilizare exclusivă doar a caselor în care scanarea și plata produselor se fac în regim self check-out.

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Țara noastră este în pericol! Avertisment fără precedent: Peste 20 de ani…

admin

Român, condamnat la închisoare în Belgia, reținut în vama Petea

admin

Premierul Marcel Ciolacu merge la Chișinău: prima vizită în calitate de șef al Guvernului român

admin

Leave a Comment