10 C
Suceava
februarie 26, 2024
National

Centrul de Transfuzie Sanguină Bârlad, inclus în Campania națională „Oferă iubire picătură cu picătură!”


Centrul Județean de Transfuzie Sanguină (CJTS) Bârlad se numără printre cele opt centre similare din țară incluse în Campania națională „Oferă iubire picătură cu picătură!”, inițiată de Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România. Donatorii sunt așteptați să doneze sânge pe durata întregii săptămâni, atât în Bârlad, cât și în Câmpulung Muscel, Călărași, Giurgiu, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Pitești și Roman.

Pentru că majoritatea spitalelor din țară se confruntă de luni bune cu stocuri aproape inexistente de sânge și plasmă necesare transfuziilor și intervențiilor chirurgicale, Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) a inițiat o campanie națională de donare de sânge, ce se va derula în această săptămână. Aceasta se numește „Oferă iubire picătură cu picătură!” și va fi desfășurată în opt centre de transfuzie din țară, printre acestea numărându-se și CJTS Bârlad.

„Lipsa de sânge din spitale continuă să fie o importantă problemă a sistemului medical din România. Nu există un substitut sintetic pentru sânge, așa că transfuziile sanguine sunt esențiale pentru pacienții care suferă de boli precum anemii severe, diferite forme de cancer sau în cazul politraumatismelor. Pentru a încuraja donarea de sânge, echipa «Donează sânge, fii erou!» – FASMR organizează, în perioada 27 februarie – 3 martie, o campanie de informare și promovare a donării de sânge în opt centre de transfuzie sanguină din România. În cadrul campaniei, voluntarii proiectului – studenți mediciniști și elevi la școli postliceale sanitare – vor fi prezenți la centrele de transfuzie, vor asista personalul și donatorii și vor oferi produse și premii. Ne dorim ca, prin această campanie, să continuăm să contribuim la creșterea numărului de donatori de sânge și, astfel, să ne implicăm activ în ameliorarea unei probleme de sănătate publică cu care ne confruntăm cu toții. Invităm astfel toate persoanele care îndeplinesc criteriile de eligibilitate să doneze sânge în campania noastră!”, este invitația lansată de reprezentanții FASMR.

Celelalte șapte centre județene de transfuzie sanguină incluse în campanie sunt din Giurgiu, Câmpulung Muscel, Călărași, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Pitești și Roman.

„Donează sânge, fii erou!” este un proiect al FASMR și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH) din cadrul International Federation of Medical Students’ Associations (IFMSA). Proiectul este susținut de către Institutul Național de Transfuzie Sanguină „Prof. Dr. C. T. Nicolau” și de către Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. Proiectul este finanțat prin Programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania, și implementat de Asociația Act for Tomorrow.Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

proiectul său de suflet a fost contestat

admin

Cauza pentru care Mircea Lucescu nu s-a mai întors în România: „Federația a dorit indivizi care să nu ridice dificultăți!”

admin

România-Spania | Emil Săndoi: 'A fost un duş rece, dar urmează o nouă partidă'

admin

Leave a Comment