14.8 C
Suceava
aprilie 14, 2024
Internațional

Scholz spune că Putin este cel care poate pune capăt în orice moment războiului dintre Ucraina şi Rusia„După părerea mea, este necesar ca Putin să înţeleagă că nu va reuşi cu invazia şi agresiunea sa imperialistă şi că trebuie să îşi retragă trupele. Aceasta este baza pentru discuţii”, a declarat el într-un interviu difuzat duminică în cadrul emisiunii „Fareed Zakaria GPS” de la CNN.

Liderul german a recunoscut că războiul dintre Rusia şi Ucraina, care durează de un an, a intrat într-un impas care provoacă daune enorme Ucrainei. Dar a spus că nu îi va presa pe ucraineni să facă compromisuri incomode, relatează POLITICO.

„Nu va exista nicio decizie fără ucraineni”, a declarat Scholz, afirmând că Putin a judecat în mod clar greşit „puterea Ucrainei”, precum şi „unitatea tuturor prietenilor Ucrainei”.

El a adăugat: „Este foarte greu de judecat care vor fi următoarele lucruri care se vor întâmpla în Ucraina, dar există un lucru care este absolut clar: vom continua să sprijinim Ucraina cu ajutor financiar, umanitar, dar şi cu arme”.

Vorbind cu…Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

Putin s-ar folosi de mercenarii din Wagner pentru a coloniza Africa. China îi extrage resursele

admin

Conflictul din Ucraina, ziua 566. Forțele din Kiev înregistrează noi avansuri. Rușii continuă să se apere

admin

Conflictul dintre Israel și Hamas escaladează, iar Iranul își întărește prezența militară în Marea Roșie. Planurile lui Netanyahu pentru reforma justiției sunt respinse de Înalta Curte Israeli

admin

Leave a Comment