4.8 C
Suceava
martie 2, 2024
National

Mihai Chirica a primit astazi pe Excelenta Sa domnul Osama Yousef A. A. Alqaradawi, ambasadorul Statului Qatar în România/FOTO


 Am fost onorat să primesc ieri, 6 martie 2023, vizita Excelenței Sale domnul Osama Yousef A. A. Alqaradawi, ambasadorul Statului Qatar în România.

Am discutat în special despre oportunitățile pentru stabilirea de relații de cooperare pe termen lung și posibile investiții la Iași în domeniul producerii de energie pe gaz și din surse regenerabile, în Qatar fiind finalizată recent prima centrală solară de producere a energiei electrice, cu o capacitate de 800 MW.

potențial pentru schimburi economice este agricultura, în special cea organică, iar în acest context am vorbit despre calitatea solurilor și a produselor din Județul Iași și din Regiunea de Nord-Est. La rândul său, domnul ambasador a menționat că în Qatar există interes pentru produsele românești, dar și unele îngrijorări privind creșterea prețurilor și fluctuațiile stocurilor, probleme pentru care Ambasada dorește să identifice soluții împreună cu producătorii locali.

Un alt subiect pe care l-am abordat vizează securitatea cibernetică, domeniu în care România are competențe relevante, iar Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” ar putea fi un partener pentru proiecte comune în acest domeniu. În context, Excelența Sa a subliniat că există un interes deosebit în Qatar pentru cooperări în domeniile academic, universitar și de cercetare-dezvoltare, precum și pentru forța de muncă bine calificată din România.

Nu în cele din urmă, domnul ambasador s-a arătat interesat și de cooperarea în domeniile cultural și sportiv, așa-numita „soft diplomacy”, care reușește cel mai bine să aducă oamenii împreună și să-i ajute să se cunoască mai bine, Statul Qatar organizând peste 180 evenimente culturale și sportive anual, un exemplu elocvent în acest sens fiind recentul Campionat Mondial de Fotbal.

Îi mulțumesc Excelenței Sale pentru întâlnire, cu atât mai mult cu cât aceasta este prima vizită a unui reprezentant al Ambasadei Statului Qatar la Iași, îl aștept să revină în orașul nostru și să fructificăm cât mai multe dintre oportunitățile de cooperare pe care le-am identificat împreună!


 

Puncte preluare anunturi  „Evenimentul Regional al Moldovei”  in Iasi

<>

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Celia vrea să renunțe definitiv la România. Artista își dorește să se stabilească în Australia, împreună cu familia: „În viață trebuie să faci și sacrificii”

admin

Cutremure România. Avalanșă de dosare de daună la asigurările de locuințe

admin

Anunțul presei elvețiene: România are puterea de a influența viitorul lui Murat Yakin!

admin

Leave a Comment