27.8 C
Suceava
iulie 20, 2024
Internațional

Un senator din SUA vrea legislaţie care să permită acţiuni militare contra cartelurilor din Mexic


Senatorul republican Lindsey Graham a declarat, marţi, că va propune un proiect de lege care să creeze premisele pentru intervenţii militare americane împotriva cartelurilor din Mexic, cerând acţiuni „dure” contra ţării vecine după răpirea a patru cetăţeni americani, dintre care doi au fost ucişi.

„Eu aş avertiza Mexicul. Dacă va continua să le ofere adăpost traficanţilor de droguri, atunci este un inamic al Statelor Unite. Vom introduce o lege prin care anumite carteluri de droguri să fie catalogate organizaţii teroriste străine, pentru a crea premisele utilizării forţei militare dacă este necesar”, a afirmat senatorul Lindsey Graham într-un interviu acordat postului de televiziune Fox News, potrivit publicaţiei The Hill.

Nu este clar ce fel de proiect legislativ va iniţia senatorul Lindsey Graham. Dar orice acţiune militară americană în Mexic ar necesita aprobare specială de folosire a forţei militare. Iar orice …Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

smart working poate fi o soluţie bună

admin

LIVE TEXT  Conflictele din Ucraina, ziua 569. Localități recâștigate de Ucraina / O nouă „alianță a maleficului”? Lukaşenko a propus stabilirea unei colaborări trilaterale între Belarus, Rusia și Coreea de Nord / Putin, deschis la negocieri / Wagner a fost oficial recunoscută ca o organizație teroristă de către britanici

admin

Ministrul de Finanțe al Franței susține că Europa a înfrânt inflația, dar „ne așteaptă o confruntare crucială în viitor”

admin

Leave a Comment