14.8 C
Suceava
aprilie 14, 2024
Internațional

Australia ar putea cumpăra cinci submarine americane cu propulsie nuclearăAcordul, cunoscut sub numele de pactul AUKUS, va avea mai multe etape. Cel puţin un submarin american va vizita porturile australiene în următorii ani, iar după 2030 o nouă clasă de submarine vor fi construite cu proiecte britanice şi tehnologie americană, a declarat unul dintre oficiali.

Vorbind sub protecţia anonimatului, doi dintre oficiali au anunţat că până în jurul anului 2027, după vizitele anuale în porturi, americanii vor desfăşura câteva submarine în Australia de Vest.

La începutul anilor 2030, Australia ar urma să cumpere trei submarine din clasa Virginia şi să aibă opţiunea de a cumpăra încă două.

Preşedintele american Joe Biden îi va găzdui luni, la San Diego, pe liderii Australiei şi Marii Britanii pentru a trasa calea de urmat pentru furnizarea submarinelor cu propulsie nucleară şi a altor arme de înaltă tehnologie către Australia. Totuşi, informaţiile nu au fost confirmate în mod oficial de niciuna dintre părţile implicate.

Chinezii…Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

,,Niciodată din nou” este prezent; acesta este al doilea conflict al nostru de independenţă, lupta umanităţii împotriva răului

admin

Descoperire de mare valoare făcută de un scafandru într-un lac de 45 metri adâncime. Ce obiect a găsit scufundătorul

admin

„Nu este o piaţă unică, este din ce în ce mai mult o economie planificată”. Planul Europei de a rivaliza cu SUA şi China

admin

Leave a Comment