14.8 C
Suceava
aprilie 14, 2024
Internațional

Coreea de Nord a testat rachete de croazieră lansate de la bordul unui submarin


Armata nord-coreeană a testat două rachete de croazieră lansate de la bordul unui submarin, a anunţat agenţia de stat KCNA, în contextul în care Statele Unite şi Coreea de Sud urmează să înceapă exerciţii militare comune.

Rachetele au fost lansate duminică de la bordul submarinului 8.24 Yongung, aflat în largul coastelor de est ale Coreei de Nord. În cursul testelor, rachetele de croazieră, considerate arme strategice de regimul de la Phenian, au atins ţinte aflate la distanţe de aproximativ 1.500 de kilometri.

Testele au rolul de a demonstra determinarea Coreei de Nord, în contextul manevrelor militare efectuate de „forţele imperialiste americane şi de marionetele lor sud-coreene”, a transmis agenţia de stat nord-coreeană KCNA, citată de Reuters.

Statul Major militar din Coreea de Sud a anunţat că este în stare de alertă din cauza testelor balistice nord-coreene, care intervin…Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

Salvare miraculoasă. Trei tineri au fost salvaţi în Turcia la 198 de ore după cutremur

admin

Conflictele dintre Israel și Hamas. Șeful ONU condamnă Israelul pentru omorurile „complet inacceptabile” / Un tunel în care au fost ținuți ostatici a fost descoperit de armata israeliană în Gaza

admin

Germania este lovită de o criză imobiliară gravă

admin

Leave a Comment