14 C
Suceava
aprilie 14, 2024
National

Secretar de stat în Ministerul Finanţelor: ‘România stă pe un sac de bani’ – Știri de ultimă oră


România stă pe un sac de bani care pot fi transformaţi în proiecte concrete având în vedere că, în acest an, s-a alocat din bugetul de stat o sumă record pentru investiţii, respectiv 7% din PIB-ul României, a afirmat marţi Mihai Călin Precup, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, potrivit Agerpres.

„Anul acesta este un an de rezilienţă, s-a dovedit şi anul trecut a fi unul, dar anul ăsta mai mult decât oricând. România stă pe un sac de bani, ţine doar de noi şi de privat să transformăm aceşti bani în proiecte concrete – şi vă dau câteva exemple. Vorbim de surse bugetare, anul acesta s-a alocat din bugetul de stat o sumă record pentru investiţii. Vorbim de 7% din PIB-ul României, undeva peste 100-115 miliarde de de lei. Avem bani din PNRR, 29 de miliarde de euro, care vor fi distribuiţi pe 5 ani pentru investiţii”, a menţionat Precup, la Forumul Investitorilor – 2023, organizat de ziarul Bursa.

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

PSD şi Pro România, împreună la alegerile locale din ciresar

admin

„În Turcia sunt mai apreciat decât în România!” Experiența lui Marius Șumudică în Turcia: „Perioada cea mai reușită a carierei!” 

admin

Preşedinte SMMR: Peste 87% dintre medicii rezidenţi şi-ar dori să continue în România într-un oraş cu peste 200.000 de locuitori

admin

Leave a Comment