28.4 C
Suceava
iulie 20, 2024
National

Două asistente sociale din județ, premiate la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială


Ecaterina Marian, asistent social la Biroul Management de Caz Huși – DGASPC Vaslui, a fost desemnată câștigătoare la categoria „Asistentul social din domeniul protecţiei copilului”, iar Andreea Vasluianu, asistent social în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială Bogdănești, a câștigat „Premiul pentru asistentul social din mediul rural”. Festivitatea a avut loc pe 21 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, la Ateneul Român.

La ediția din acest an a Galei Excelenței în Asistență Socială, județul Vaslui a avut șase finaliști, respectiv cinci asistente sociale din Bârlad, Vaslui, Huși, Râșești și Bogdănești, precum și un politician. Acesta este Ioan Toderașcu (primar comuna Oșești), care s-a numărat printre cei trei finaliști la Premiul politicianul care a susținut și a promovat asistența socială în anul 2022.

Cele cinci asistente sociale finaliste sunt: • Mihaela-Ionela Voicu (Fundația „World Vision Romania”) – Premiul asistentul social al anului 2022; • Ecaterina Marian (Biroul Management de Caz Huși – DGASPC Vaslui) –Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului; • Felicia-Cliuța Olenici (Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Râșești – DGASPC Vaslui) –Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi; • Oana-Andreea Panainte (Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad) – Premiul pentru asistentul social din domeniul servicii medicale și de sănătate; • Andreea-Mariana Vasluianu (Serviciul Public de Asistență Socială Bogdănești) – Premiul pentru asistentul social din mediul rural.

În cadrul festivității de premiere ce a avut loc pe 21 martie, la Ateneul Român, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a obținut două premii prin tot atâtea asistente sociale. Primul premiu, cel pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului în anul 2022, a ajuns la Ecaterina Marian, din cadrul Biroului Management de Caz Huși, iar al doilea, cel pentru asistentul social din mediul rural din anul 2022, a ajuns la Andreea-Mariana Vasluianu, din cadrul Serviciului Public de Asistență Socială Bogdănești.

„A fost o seară plină de emoții. Dacă ar fi să mă mai nasc o dată, nu mi-aș dori să am altă profesie, ci să fiu tot asistent social. Iubesc ceea ce fac, iubesc copiii, îmi place să interacționez cu beneficiarii, fac din pasiune ceea ce fac și cred că de aceea am reușit să am rezultate deosebite în activitatea mea, cele mai importante fiind pe adopție. Premiul acesta este pentru mine o mare onoare. Eu consider că este rezultatul muncii mele din toți acești 20 de ani de asistență socială și nu doar rezultatul muncii din 2022. Mulțumesc celor care mi-au apreciat munca!”, a declarat Ecaterina Marian la finalul Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială.

„Nu-mi vine să cred că am reușit să câștig acest premiu. Nu este ușor să fii asistent social, dar mediul rural face această misiune și mai dificilă, având în vedere problemele cu care se confruntă comunitățile sătești din județul nostru. Este o onoare pentru mine să primesc pe scena Ateneului premiul Colegiului, înmânat de Andreea Marin. Mă bucură și mă motivează și mai mult în munca mea cu oamenii și problemele lor sociale din comunitatea în care îmi desfășor activitatea. Mulțumesc celor care au avut încredere în mine, celor care m-au votat, cât și specialiștilor care au dat verdictul și promit că nu îi voi dezamăgi”, a declarat Andreea Vasluianu.

Trebuie spus că Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, prin care s-a dorit recompensarea performanței din acest domeniu, a fost organizată de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, marcată chiar pe 21 martie. Evenimentul a debutat la ora 18.00 și a fost prezentat de Andreea Marin, Ambasador al Excelenței în Asistență Socială, iar spectacolul serii a fost oferit de Irina Rimes.Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Ora de iarnă 2023. Ceasurile se dau înapoi cu o oră în această noapte

admin

Ucraina ameninţă că va intenta proces ţărilor UE, inclusiv România, dacă nu vor anula restricțiile legate de cereale până pe 15 septembrie

admin

Situația a provocat deja o mare problemă în Europa

admin

Leave a Comment