7.6 C
Suceava
aprilie 22, 2024
National

Europarlamentarul Dacian Cioloș, prezent la Constanța! Ce concluzii a tras din „Caravana România Europeană” (FOTO)


UPDATE 

“Îmi e util să înțeleg cum ar putea lucrurile să fie făcute pe viitor. Am vizitat și de data aceasta atât proiecte din domeniul educației, am fost o școală din Călărași din mediul rural, care se află într-un program unde se experimentează idei noi. Am fost într-o comunitate de romi la Fetești. Am vizitat proiecte agricole, proiecte rurale, am vizitat antreprenori – am fost la o fabrică de baterii la Cernica., a spus Cioloș. 

În județul Constanța am fost la așezământul Sf. Cuvios Arsenie cel Mare, am vizitat proiecte rurale, am fost la Fundația Baylor, am fost la Fundația Dăruiește Aripi.

Sunt proiecte unde societatea civilă aduce un plus valoare.

Voi continua genul acesta de întâlniri.

Legat de legislația europeană privind mamele agresate este pe cale să se modifice. Vom oferi ajutor și sprijin social, majoritatea nu au loc de muncă, sunt casnice și stiu că nu au alternativă și suportă. 

Legislația națională există, însă femeilor le este teama să se plângă, la părinte în așezământ (n.r. sf Arsenie) au acolo tot ce se poate oferi. Eu văd că în domeniile social, educație, Statul face anumite lucruri, dar este limitat, dacă nu ai oameni cu competență să se ocupe, nu o să se întâmple asta. Noi avem bani necheltuiți.

Trebuie create parteneriate și să recunoască experiență acestor asociații, s-ar produce o fuziune de experiență. 

Dacă noi suntem realiști și pragmatici, în următorii ani, pe domeniile astea, unde tot așteptăm reforme care nu se fac de ani de zile, dacă Statul ar accepta parteneriate cu astfel de oameni și ar scala proiectele la nivel regional, lucrurile ar avansa mult mai repede. Pe oamenii ăștia nu îi putem atrage în politică să schimbe lucrurile din sistem. Acești oameni se simt bine din sistem – când îi aduci în politică se strică., mai punctează Europarlamentarul Dacian Cioloș. 

Carnea sintetică nu au cum să o elimine pentru că nu e autorizată. Există cereri de autorizare. Am și luat poziție și o să solicit să schimbe modul de evaluare a unor astfel de solicitări și să nu fie incluse doar criterii tehnice, cât și de etică, economice – a spus Cioloș legat de discuțiile la nivel european privind introducerii cărnii sintetice la raft.

Statul nu este cu adevărat pregătit pentru parteneriatul public-privat, trebuie să ai un stat deschis. La noi nu se întâmplă chestiile astea decât ca clientelism. Un privat își riscă reputația, resurse financiare, proiecte. Partenerul privat îl costă financiar, dar pe Stat nu. Asta îmi spun privații, că nu au încredere.

Europarlamentarul Dacian Cioloș, fost prim-ministru al Guvernului României organizează o conferință de presă, joi 30 martie 2023, de la ora 13.30, la Hotel Continental Forum Constanța, pentru a prezenta concluziile celei de-a treia etape a proiectului ”Caravana România Europeană”, care se desfășoară în această săptămână în județele Călărași, Giurgiu, Ialomița și Constanța.

„Mă întâlnesc în aceste zile cu oameni care au dezvoltat sau susțin inițiative agricole, sociale, educaționale sau din domeniul sănătății publice din sudul României pentru a înțelege nevoile lor, dar și pentru a descoperi cum pot fi replicate. Sper ca după aceste discuții și vizite să pot ajuta la amendarea unor politici publice care încă nu sunt suficient de clare sau care în loc să îi ajute pe oameni mai mult îi încurcă”, explică Dacian Cioloș.

Programul complet al caravanei poate fi consultat aici: https://www.dacianciolos.eu/ro-eu. 

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Ucraina primește din Europa un super sistem antiaerian cu rază lungă de acțiune: Franța și Italia au bătut palma

admin

România ajunge în fruntea UE în privința acordării de asigurări guvernamentale

admin

‘Afacerea din sistem începe treptat să scadă în importanță’ (clip)

admin

Leave a Comment