14.8 C
Suceava
aprilie 14, 2024
Internațional

Moldova sprijină crearea unui tribunal internaţional special pentru crimele din UcrainaDeclaraţiile au fost făcute la Palatul Cotrocei la finalul discuţiilor dintre preşedintele României, Klaus Iohannis, cancelarul german Olaf Scholz şi preşeditele Republicii Moldova, Maia Sandu. Cei trei lideri politici au vorbit despre războiul din Ucraina şi despre securitatea în regiunea de sud-est a Europei.

„Moldova sprijină crearea unui tribunal internaţional special” care va ancheta crimele din Ucraina, a dezvăluit preşedintele Republicii Moldova

Preşedintele Maia Sandu a mulţumit pentru sprijinul acordat de ţările europene şi a afirmat că, în schimb, Republica Moldova asigura securitatea a peste 1.200 de kilometri a graniţei europene.

„Unii şi-au dorit ca Republica Moldova să cadă, Moldova se ţine dreaptă”, a declarat Sandu.

Preşedintele Maia Sandu a mai spus că Moldova va continua demersurile pentru intrarea în UE.

„Moldova este o ţară europeană care contribuie la formarea unei Europe mai puternice… Nu suntem singuri, acest lucru…Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

Uniunea Europeană este preocupată de posibila reacţie a Rusiei faţă de incidentul cu drone de la Kremlin

admin

Războiul se află „într-o situație fără ieșire” / „Am atins un nivel de tehnologie care ne aduce într-o situație fără ieșire”

admin

Baraj imens pe râul Nipro, lângă Herson, aruncat în aer. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc

admin

Leave a Comment