14.8 C
Suceava
aprilie 14, 2024
Internațional

Zelenski le mulţumeşte apărătorilor lui Bahmut, în timp ce şeful Wagner spune că oraşul a căzutEvgheni Prigojin a declarat că trupele sale, implicate într-un efort de luni de zile pentru a încercui şi a captura oraşul bombardat, au arborat un steag rusesc pe clădirea sa administrativă, relatează Reuters.

„Din punct de vedere legal, Bahmut a fost cucerit. Inamicul este concentrat în părţile vestice”, a declarat Prigozhin într-un mesaj audio postat duminică pe contul de Telegram al serviciului său de presă.

Dar nu a existat niciun indiciu din partea oficialilor ucraineni că Bahmut, un oraş de 70.000 de locuitori înainte de invazia rusă lansată în urmă cu peste un an, a căzut în mâinile ruşilor.

„Mulţumesc soldaţilor noştri care luptă în Avdiivka, Maryinka şi Bahmut”, a declarat Zelenski în discursul său video de noapte. „În special Bahmut. Acolo este deosebit de cald”.

Ministrul adjunct ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, a descris anterior situaţia din jurul oraşului ca fiind „tensionată”. Forţele ucrainene îşi apărau poziţiile, iar…Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

LIVE TEXT Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 30. Guvernul ucrainean facilitează producţia în masă de drone / Blinken nu exclude negocierile privind graniţele Ucrainei / Germania livrează Ucrainei vehicule Dachs şi mitraliere / Fostul redactor al discursurilor lui Putin, dat în urmărire de autorităţile din Rusia

admin

părinți inscripționează nume pe picioarele copiilor, pentru a-i identifica în caz de deces

admin

Bilanţul cutremurelor din Turcia şi Siria a depăşit 17.000 de morţi

admin

Leave a Comment