10 C
Suceava
februarie 26, 2024
Internațional

Comisia Europeană întâmpină dificultăţi în demersul de înăsprire a abordării faţă de ChinaComisia Europeană le cere insistent statelor membre UE să analizeze posibilitatea introducerii unui regim de monitorizare a investiţiilor externe şi a unui sistem mai bine-coordonat pentru controlul exporturilor de tehnologie foarte sensibilă.

Însă un proiect privind strategia UE de securitate economică, vizualizat de Financial Times, sugerează că sunt necesare analize suplimentare înainte de a fi formulate propuneri legislative, în contextul în care Bruxellesul analizează modalităţi de intensificare a controlului asupra comerţului şi investiţiilor.

„Există o reticenţă generală din partea capitalelor UE privind o abordare care ar merge prea departe. Atenţia şi prudenţa caracterizează abordarea statelor membre – nu vor să depăşească limite în propunerea de noi instrumente, precum monitorizarea investiţiilor străine”, afirmă un oficial UE, sub protecţia anonimatului.

Doar 19 dintre cele 27 de state UE monitorizează investiţile din străinătate, iar…Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

Zeci de mii de zboruri din Europa, în pericol din cauza unei greve a controlorilor de trafic aerian

admin

Producătorii, pregătiri pentru anunţul guvernului american privind cele 10 medicamente fără reţetă

admin

Putin s-a dus peste generalii care conduc trupele Rusiei în Ucraina după ce Kievul a revendicat câştiguri în contraofensivă

admin

Leave a Comment