12.2 C
Suceava
mai 20, 2024
Internațional

Este dezvăluit publicului primul automobil din istorieCine a fost Karl Benz? 

Carl Friedrich Benz, cunoscut şi ca Karl Benz,  s-a născut pe 25 noiembrie 1844, la Muhlburg, Baden-Wurttemberg din Germania de azi. Tatăl său era mecanic de locomotivă şi a murit când Benz avea doi ani. 

A crescut în sărăcie, crescut de mama sa, Josephine Vaillant. A făcut şcoala la Karlsruhe şi a fost un elev conştiincios. În 1853, la vârsta de 9 ani, s-a înscris la liceu, apoi la şcoală politehnică. A studiat ingineria locomotivelor. 

S-a mutat la Mannheim, unde a lucrat ca proiectant şi desenator la o fabrică de cântare. În 1868 a lucrat la o companie de construit poduri, apoi la o companie din industria fierului din Viena. 

În 1871, când avea 27 ani, Karl Benz s-a alăturat lui August Ritter şi au fondat o companie de motoare şi maşinării pentru fabrici – Fabrik für Maschinen zur Blechbearbeitung. La început, totul decurgea prost pe plan financiar, dar cu ajutorul iubitei sale, Bertha Ringer, Karl Benz a reuşit să…Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

Traficul maritim prin strâmtoarea Dardanele din Turcia, suspendat din cauza unui incendiu de pădure

admin

LIVE TEXT  Conflictul din Ucraina, ziua 618. Putin discută despre violențele în Rusia / Reacția Ucrainei la disponibilitatea Moscovei de a purta negocieri / Zelenski îl schimbă pe comandantul forțelor speciale ale Armatei

admin

Suspendarea preşedinţiei ungare a UE nu ar fi o sancţiune, ci o măsură de precauţie

admin

Leave a Comment