4.8 C
Suceava
martie 2, 2024
National

Performanţă olimpică a unui elev de la „Ibrăileanu”


Un elev de la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” Iaşi a obţinut Medalia de Aur la Olimpiada Internaţională de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud şi Sud-Est, desfăşurată la Belgrad, Serbia.

Elevul Iustin Bălan a concurat la la secţiunea juniori, foarte bine pregătiţi, pasionaţi de geografie, de realităţile şi dinamica lumii în care trăim. Iustin este unul dintre cei opt elevi care au reprezentat România la această competiţie internaţională. „Competiţia a evaluat competenţele teoretice şi practice ale tinerilor geografi din peste zece ţări sud-est europene, participarea elevilor presupunând o îndelungată pregătire de specialitate, sub supravegherea atentă a profesorilor coordonatori, corelată şi cu deprinderi şi cunoştinţe din diferite alte domenii ale Ştiinţelor Pământului. După mai multe şi solicitante probe, Iustin a obţinut medalia de aur. Lotul României a fost coordonat la Belgrad de profesor Cornelia Fiscutean, de la Colegiul Naţional Iaşi”, spune Antonina Bliorţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Palmaresul olimpic al ieşeanului Iustin Bălan este impresionant, o recompensă a cunoştiinţelor şi pasiunii pentru o disciplină iubită de acesta.

S-a clasat pe prima poziţie la Faza Judeţeană a Olimpiadei de Geografie în ultimii doi ani, clificându-se astfel la etapele naţionale. Anul trecut, în clasa a VIII-a, a obţinut Premiul Special acordat de Societatea Română de Geografie, iar în acest an, la etapa naţională de la Piteşti, a obţinut premiul al III-lea şi calificarea la Olimpiada Europeană de Geografie.

Alături de Iustin, la această reprezentativă competiţie geografică internţională au mai participat şapte tineri geografi români, la categoriile seniori şi juniori, bilanţul echipei României fiind dat de patru medalii de aur, trei de argint şi una de bronz. „Rezultatul obţinut de Iustin este o recompensă a pregătirii intense, de-a lungul a cinci ani, îndrumat de domnul profesor Bogdan Dumitraşcu. Alături de mentorul său, Iustin obţine o performanţă remarcabilă pentru România, pentru judeţul nostru şi pentru Colegiul Naţional Garabet Ibrăileanu Iaşi, la disciplina Geografie. Îi felicităm pentru rezultate. Rezultatul olimpic internaţional al Colegiului Naţional  Garabet Ibrăileanu, din acest an, confirmă munca asiduă în echipa profesor-elev, rigurozitatea, exigenţa şi perseverenţa studiului individual”, mai spune reprezentantul Inspectoratului Şcolar. Laura RADU

 

Puncte preluare anunturi  „Evenimentul Regional al Moldovei”  in Iasi

<>

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Tragedie în Caraş-Severin! Părinții au decedat, fiica lor de 14 ani se află în stare gravă la spital după un accident devastator

admin

Este un stabilizator al economiei

admin

Cumpărături online de 6,3 miliarde de euro, în creștere ușoară față de 2021

admin

Leave a Comment