10 C
Suceava
februarie 26, 2024
National

„Mini-cărțile” de pe adidașii elevei care a dat BAC-ul în șosete sunt elemente de brand ale încălțărilor – Euronews


„Mini-cărțile” de pe adidașii elevei care a dat BAC-ul în șosete sunt elemente de brand, anunță Euronews România. În realitate, era vorba despre o pereche de încălțări Off-White, unele dintre cele mai căutate modele de către tinerii și pasionații de modă urbană.

După proba de bacalaureat la Limba și Literatura Română, în spațiul public a apărut informația potrivit căreia o elevă a fost pusă în situația de a da examenul în șosete. Mai precis, un membru al comisiei nu a lăsat-o să își poarte adidașii, care aveau un mesaj.

Chiar secretarul de stat din Ministerul Educației, Florian Lixandru, a declarat că era vorba despre „o pereche de adidași de care atârnau niște mini cărți. erau anumite texte scrise pe acele cărticele”.

Eleva de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, obligată să se descalțe la proba de Limba și literatura română de la bacalaureat 2023, ar fi decis „de bunăvoie” să facă acest gest, după ce comisia a constatat că „avea o pereche de adidași de care atârnau niște mini-cărți, cu anumite texte scrise în acele cărticele agățate de pantofi”, a declarat președintele Comisiei Naționale de organizare a examenelor, Florian Lixandru, potrivit Edupedu.ro.

Acesta a spus în Senat, la audierea din comisia pentru învățământ, că fata nu a fost percheziționată.

„A fost o situație în care… cu o elevă care avea o pereche de adidași de care atârnau niște mini-cărți, cu anumite texte scrise în acele cărticele agățate de pantofi. Dar nu a fost percheziție, ci de bunăvoie a decis să se descalțe și să susțină examenul”, a declarat Florian Lixandru la audierile din Senat.

Un elev a declarat la ieșirea de la proba de Limba română, luni, pe 26 iunie, că „a fost o elevă care a fost obligată să se descalţe pentru că a venit cu o pereche de încălţări cu inscripţii din fabrică în engleză şi a fost considerat că poate este o sursă de inspiraţie şi a fost obligată să susţină examenul desculţă,” conform stirileprotv.ro.

Puncte preluare anunturi  „Evenimentul Regional al Moldovei”  in Iasi

<>

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

O problemă veche reînviată de către partea română

admin

Serbia are două universități în primele 1.000 din lume, Ungaria are patru, Polonia 9, România ZERO

admin

Emisiunile România, te iubesc!, I Like IT şi Doctor de bine vor reveni cu sezoane noi la Pro TV. De când?

admin

Leave a Comment