10 C
Suceava
februarie 27, 2024
Internațional

Scandalul apei contaminate de la Fukushima. China interzice importurile de alimente din JaponiaChina va interzice importul de alimente din aproximativ o cincime din prefecturile japoneze, potrivit Reuters. China, cel mai mare cumpărător al fructelor de mare din Japonia, a anunţat că va revizui procedurile privind importul de alimente, în special produse acvatice, din diferite părţi ale Japoniei.

De asemenea, vama chineză susţine că va înmulţi controalele privind detectarea şi monitorizarea substanţelor radioactive.

Măsura a fost luată pentru a preveni intrarea în China a alimentelor japoneze contaminate radioactiv. Timp de câteva săptămâni, China şi-a exprimat în mod public opoziţia puternică faţă de iniţiativa Japoniei de a descărca în mare apa radioactivă de la centrala nucleară distrusă de la Fukushima.

Organismul de supraveghere nucleară al ONU, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, a dat undă verde Japoniei, săptămâna aceasta, pentru a începe descărcarea a peste un milion de tone de apă folosită pentru răcirea componentelor…Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

FIFA, hotărâre fără precedent. Competiția globală de fotbal din 2030 va avea loc în șase state de pe trei continente

admin

Rusia anunţă interceptarea a două rachete lansate din Ucraina

admin

Grupul Vişegrad va proteja Slovacia prin operaţiuni aeriene comune

admin

Leave a Comment