4.8 C
Suceava
martie 2, 2024
Internațional

9 iulie 1816 – Argentina, ţara lui Lionel Messi, îşi declară independenţa în faţa SpanieiLa 9 iulie 1816, o adunare de reprezentanţi ai provinciilor (inclusiv trei departamente din Peruul Superior, dar excluzând reprezentanţi din Santa Fe, Entre Ríos, Corrientes şi Banda Oriental, uniţi în Liga Federală) s-a întâlnit la Congresul de la Tucumán.

Toţi cei adunaţi au declarat Independenţa Provinciilor Unite din America de Sud faţă de coroana spaniolă, cu prevederi pentru o Constituţie naţională.

Cum a început războiul de independenţă? 

Teritoriul Argentinei de azi făcea parte din viceregatul spaniol Río de la Plata , cu capitala la Buenos Aires , reşedinţa guvernului viceregelui spaniol.

Uruguayul modern , Paraguay şi Bolivia făceau parte şi ele din viceregnat şi şi-au început eforturile pentru autonomie în timpul conflictului, devenind ulterior state independente.

Mişcarea de independenţă a Argentinei a început în 1806, când atacurile britanice asupra Buenos Aires au fost respinse de miliţia locală cu puţin ajutor din partea Spaniei.Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

Zi de mare tensiune şi de mare jenă la Naţiunile Unite

admin

Premierul Israelului a convocat o şedinţă pentru evaluarea situaţiei de securitate

admin

Zeci de mii de zboruri din Europa, în pericol din cauza unei greve a controlorilor de trafic aerian

admin

Leave a Comment