10 C
Suceava
februarie 26, 2024
Local

Consiliul Județean Suceava, inițiativă a Camerei de Comerț și Industrie a României, va deveni acționar la Liniile Aeriene Române.


Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) a organizat o întâlnire pentru demararea proiectului referitor la conectivitatea aeriană între orașele din România. În cadrul acestei întâlniri, s-a prezentat un studiu care evidențiază absența conexiunilor între orașele din România din cauza infrastructurii precare a transportului terestru și feroviar. Pentru a remedia această situație, s-a decis înființarea unei societăți pe acțiuni numită Liniile Aeriene Române (LAR) până la data de 1 decembrie 2023. Această societate va implica și consiliile județene responsabile cu gestionarea aeroporturilor din România.

Reprezentanții consiliilor județene din Arad, Brașov, Bacău, Constanța, Maramureș și Sibiu au participat la întâlnire atât fizic, cât și online. De asemenea, la eveniment au fost prezenți și reprezentanți din mediul academic, care au efectuat studiul privind conectivitatea aeriană, precum și specialiști din domeniul aeronautic din mai multe aeroporturi din țară.

Președintele CCIR, Mihai Daraban, și-a exprimat entuziasmul față de acest proiect și a subliniat importanța sa în creșterea legăturilor între orașele din România. El a menționat că această soluție va economisi timp și bani pentru oamenii de afaceri și va sprijini și domeniul medical și turismul.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică-Constantin, a evidențiat beneficiile acestui proiect, inclusiv pentru specialiștii din domeniul medical și pentru dezvoltarea turismului.

Liniile Aeriene Române (LAR) va fi a doua companie aeriană națională din România și va opera în principal cu aeronave mici, asigurând conexiuni directe între orașele importante din țară. Anterior, LAR a funcționat ca o companie aeriană de zboruri charter și tururi aeriene în perioada 1975-1997.

Reclamații și raportări despre știri
Contact: medialux85@gmail.com

Related posts

Eveniment rutier la Grupul Școlar: Două autovehicule s-au răsturnat

admin

Proiectul „Via Mariae – Traseul Reconcilierii” primește apreciere europeană pentru turismul bucovinean în 2023. Flutur: „Cele mai de seamă distincții și recunoașteri”.

admin

Rezultate favorabile pentru formatie CSM Suceava în rata de asigurare etapă a Diviziei A2 de volei-bal mascul

admin

Leave a Comment