10 C
Suceava
februarie 26, 2024
Local

Transformarea stilului poetic al lui Nichita Stănescu la Teatrul din Timișoara


La împlinirea a 40 de ani de la dispariția poetului Nichita Stănescu, creația sa continuă să influențeze literatura română. Nichita Stănescu a fost propus la premiul Nobel pentru literatură în 1979 și rămâne unul dintre cei mai importanți scriitori de poezie din România în secolul al XX-lea. Cu această ocazie, Teatrul Național din Timișoara a pregătit un spectacol care își propune să redea esența poetică a lui Nichita Stănescu, sub titlul „O LITERĂ ÎN OGLINDĂ” de Doru Iosif. Această reprezentație va avea loc marți, 12 decembrie 2023, la Studio „Uțu Strugari” și va fi condusă de poezia și muzica lui Doru Iosif, poet și muzician, într-o călătorie tandră și luminată în lumea poetică a lui Nichita Stănescu.

Marius Iacovania, muzician, va însoți spectacolul cu sunetul fermecător al chitarei sale, oferind o experiență integrată de teatru, poezie și muzică. Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziționate atât online, de pe site-ul teatrului, cât și din punctul de vânzare de bilete „Mărășești” din Timișoara.

Este o oportunitate unică de a sărbători și aduce un omagiu operei și moștenirii literare a unuia dintre cei mai influenți scriitori de poezie români, care a lăsat o amprentă puternică asupra limbii și expresiei literare românești. Spectacolul promite nu doar o reprezentație teatrală de excepție, ci și un moment de reflecție și înțelegere a sensibilității poetice a lui Nichita Stănescu.

Related posts

Aproape 30 de persoane au fost salvate în laboratorul dedicat aparatelor de stimulare cardiacă

admin

Accident provocat de mașină din Botoșani la Autobuzul TPL Suceava. Un număr de călători au suferit răni.

admin

Festivitatea de Anul Nou abundă în substanțe chimice și zahăr în exces! Ocolim aditivii cu InfoCons!

admin

Leave a Comment