28.4 C
Suceava
iulie 20, 2024
Local

Transformarea stilului poetic al lui Nichita Stănescu la Teatrul din Timișoara


La împlinirea a 40 de ani de la dispariția poetului Nichita Stănescu, creația sa continuă să influențeze literatura română. Nichita Stănescu a fost propus la premiul Nobel pentru literatură în 1979 și rămâne unul dintre cei mai importanți scriitori de poezie din România în secolul al XX-lea. Cu această ocazie, Teatrul Național din Timișoara a pregătit un spectacol care își propune să redea esența poetică a lui Nichita Stănescu, sub titlul „O LITERĂ ÎN OGLINDĂ” de Doru Iosif. Această reprezentație va avea loc marți, 12 decembrie 2023, la Studio „Uțu Strugari” și va fi condusă de poezia și muzica lui Doru Iosif, poet și muzician, într-o călătorie tandră și luminată în lumea poetică a lui Nichita Stănescu.

Marius Iacovania, muzician, va însoți spectacolul cu sunetul fermecător al chitarei sale, oferind o experiență integrată de teatru, poezie și muzică. Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziționate atât online, de pe site-ul teatrului, cât și din punctul de vânzare de bilete „Mărășești” din Timișoara.

Este o oportunitate unică de a sărbători și aduce un omagiu operei și moștenirii literare a unuia dintre cei mai influenți scriitori de poezie români, care a lăsat o amprentă puternică asupra limbii și expresiei literare românești. Spectacolul promite nu doar o reprezentație teatrală de excepție, ci și un moment de reflecție și înțelegere a sensibilității poetice a lui Nichita Stănescu.

Related posts

Un bulgar a murit de infarct, conducând motocicleta lângă Cabana Rarău.

admin

Șoimii Gura Humorului și Juniorul Salcea, în competiție pentru frunte.

admin

Două persoane căsătorite au fost reținute după ce au forțat o altă persoană să ceară ajutor material pentru ei prin cerșit.

admin

Leave a Comment