10 C
Suceava
februarie 26, 2024
Local

Începând acum, școlile efectuează plăți pentru bursele școlare aferente lunii noiembrie.


Bursele sociale sunt plătite lunar, iar anumite instituții de învățământ au efectuat un calcul incorect pentru bursele de merit și tehnologice luna trecută, reducând numărul de zile de vacanță. Elevii ale căror burse au fost calculate greșit ar trebui să primească restanțele corespunzătoare lunilor septembrie și octombrie.

Suma alocată bursei elevilor a fost transferată în conturile bancare sau este disponibilă pentru a fi ridicată de la secretariate, prezentând actul de identitate. Potrivit unui calcul efectuat de edupedu.ro, bursa de merit va fi de 388 de lei pe 15 decembrie.

Dosarele pentru obținerea bursei sociale pot fi depuse la secretariatele instituțiilor de învățământ pe întreaga durată a anului școlar. În județul Suceava, peste 59.500 de elevi beneficiază de diverse tipuri de burse: 38.102 de burse sociale, 17.638 de burse de merit, 144 de burse de excelență olimpică, 3.610 de burse tehnologice și 16 burse destinate mamelor minore.

Numărul beneficiarilor de burse la nivelul gimnaziului și liceului a crescut semnificativ în acest an școlar datorită noilor criterii de acordare. Este important de menționat că instituțiile de învățământ care au comis erori în calculul bursei luna trecută ar trebui să corecteze aceste inexactități și să plătească restanțele corespunzătoare elevilor afectați.

Reclamații & Rapoarte Stiri
contact: medialux85@gmail.com

Related posts

Fotografii din orașul Broșteni, în plină dezvoltare sub conducerea primarului Alexandru Hurjui

admin

Avertisment meteo pentru condiții nefavorabile în Suceava. Precipitații și ninsoare abundentă în regiunile montane.

admin

Eveniment deosebit pentru istoricul Nicolae Iorga la Suceava

admin

Leave a Comment