10 C
Suceava
februarie 27, 2024
Alegerea Editorilor

Activitate la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara: Copii cu handicap și CES s-au remarcat în cadrul unui Atelier de Art-Terapie sub îndrumarea Asociației ”Conexiuni pentru comunitate” Botoșani

Sâmbătă, 13 ianuarie 2024, la Școala gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara, s-au adunat 15 copii cu handicap și CES, împreună cu frați și surori, alături de părinții lor și cadrele didactice ale școlii, la un atelier de creație, de art-terapie, ”Atelierul fulgilor de zăpadă” organizat de trei doamne – asistent social, psiholog și ergoterapeut – din cadrul Asociației ”Conexiuni pentru comunitate” Botoșani – Carmen Smit, Tamara Balan, Sabina Dinco.

Au fost realizate fulgi de zăpadă din materiale diverse, folosind palete reciclate de la înghețată, acoperindu-le cu sclipici și mărgele, atât din lemn, cât și din hârtie, împletindu-i din nuiele sau hârtie cartonată. De asemenea, a fost folosit slime-ul, care este fabricat ca un aluat moale din aracet, spumă de ras și activator, fiind frământat pentru a deveni ulterior o pastă elastică care se desprinde ușor de mână, asemănătoare cu plastilina, oferind o veritabilă terapie anti-stres.

În cadrul „Școlii părinților”, subiectele abordate au inclus recunoașterea emoțiilor, importanța inteligenței emoționale și cadranul emoțiilor.

Atelierul emoțiilor a fost dedicat și copiilor, oferindu-le posibilitatea să exprime și să recunoască liber emoțiile lor, să le înțeleagă importanța și să le integreze corect în viețile lor. S-a discutat de ce avem emoții, la ce ne ajută ele, cum le recunoaștem și cum le putem controla. Prin intermediul poveștilor și reprezentărilor, copiii au învățat să își gestioneze eficient și constructiv emoțiile. Aceștia le-au exprimat corect pe planșe, cu ajutorul plastilinei, demonstrând că le pot integra în viața lor într-un mod creativ și autentic (vezi foto).

Copiii au recitat și poezii create de Mihai Eminescu, fiind pregătiți pentru sărbătorirea nașterii poetului pe data de 15 ianuarie.

Participarea a fost gratuită.

Prin toate activitățile organizate, s-a urmărit promovarea dezvoltării armonioase a celor mici, consolidarea unei relații sănătoase cu părinții și dezvoltarea abilităților cognitive, artistice și nu numai.

Pe lângă partea practică a atelierelor, a existat și una de natură psihologică, menită să ajute copiii să aibă mai multă încredere în propriile forțe și să își exprime mai des emoțiile și trăirile lor.

Atelierul a inclus și o componentă non-formală adresată părinților, având ca scop dezvoltarea abilităților parentale și creșterea implicării lor în procesul educativ.

Atelierul face parte din Proiectul „Conectare prin culoare” desfășurat în comunele din județul Botoșani, cu sprijinul Fundației Pentru Comunitate Cluj și MOL România, prin Programul Mol pentru sănătatea copiilor, 2023 – 2024.

Pagina de facebook a Asociației: https://www.facebook.com/conexiunipentrucomunitate

Related posts

Ofertă Specială pentru Centrele Spa: Achiziționare Echipamente ESTETIC LINE de Înaltă Eficiență la Prețuri Avantajoase!

admin

Trofeul Festivalului “Constelația necunoscută” este obținut de o tânără de 12 ani: Maria Stan-Muraru din Botoșani – Vremea noua

admin

Principalul colegiu din Botoşani intră în renovare. Se vor investi peste 5 milioane de euro

admin

Leave a Comment