10 C
Suceava
februarie 26, 2024
National

Politia a descoperit un depozit de arme la cămătarii din Timiș! Trei suspecți au fost reținuți!


Trei persoane vor fi prezentate instanței luni și urmează să fie arestate preventiv. Acestea sunt acuzate de împrumuturi ilegale și deținerea ilegală a armelor și munițiilor.

Oamenii legii din cadrul Poliției Municipiului Lugoj – Biroul de Ordine Publică și Compartimentul Proximitate, împreună cu forțele de ordine din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Timiș și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au efectuat, duminică, șapte percheziții domiciliare și patru percheziții ale unor autoturisme, în Lugoj, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de camătă, complicitate la infracțiunea de camătă, precum și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Conform investigațiilor, un bărbat în vârstă de 44 de ani și o femeie în vârstă de 29 de ani ar fi acordat împrumuturi, cerând dobânzi și garanții în schimbul unor obiecte de valoare, realizând astfel profituri ilegale.

„În anumite situații, bărbatul ar fi recunoscut la coerciționarea persoanelor îndatorate pentru a-și recupera banii. Suma împrumutată și dobânzile aferente ar fi fost primite de femeie. De asemenea, la locuința unei femei în vârstă de 75 de ani (mama bărbatului) s-au găsit mai multe arme și muniție”, au declarat polițiștii din Timiș, luni dimineața.

Pe durata perchezițiilor efectuate la locuințele și autovehiculele persoanelor implicate, au fost descoperite și confiscate patru pistoale, un încărcător cu șase cartușe cu glonț calibru 6,35 mm, o folie transparentă cu șapte cartușe calibru 6,35 mm și trei cartușe cu diferite calibre, o pușcă cu calibrul 44 mm, două puști de vânătoare, 110 bucăți cartușe calibru 8×57 JS, două tuburi cartușe percutate, două pistoale, unul cu șase cartușe calibru 6,35 mm, 60 cartușe calibru 6,35 mm, 15 cartușe calibru 8×57 JS, un pistol cu butuc, cu cinci cartușe calibru 7,65 mm.

În plus, au fost găsite și confiscate nouă contracte de împrumut, mai multe documente și dispozitive electronice de comunicare și stocare, care pot servi drept mijloace de probă în cursul procesului penal, precum și 55.156 de lei, 4.435 de euro și 949 de dolari.

Ca urmare a probatoriului administrat, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a femeii în vârstă de 29 de ani, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și complicitate la infracțiunea de camătă, precum și a femeii în vârstă de 75 de ani, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Persoanele reținute au fost duse la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și vor fi prezentate luni în fața instanței, pentru a se dispune măsurile preventive.

Bărbatul în vârstă de 44 de ani este cercetat pentru infracțiunea de camătă.

Investigațiile continuă pentru a stabili întreaga activitate infracțională a suspecților.

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Justiția ca bășcălie – Cum a ajuns Dan Diaconescu, fanul AUR, un Epstein de România

admin

Peste jumătate din consum este provenit din importuri

admin

Marius Șumudică s-a supărat atunci când a ajuns în România: „Hei, hei, hei, pleacă, te rog, de aici!”

admin

Leave a Comment