10 C
Suceava
februarie 26, 2024
Local

În anul 1554, Lady Jane Grey a urcat pe eșafod.


Acum 467 de ani, în Turnul Londrei, o adolescentă de șaisprezece ani, frumoasă și inteligentă, a fost executată pentru trădare. Ea era Lady Jane Grey, manipulată de un tată slab, dar ambițios, și de socru ei malefic, ducele de Northumberland, care era însetat de putere și credea că ea ar trebui – și ar putea – să devină regină. La începutul anului 1553, era evident pentru toată lumea că vărul ei, tânărul și bolnăviciosul Eduard al VI-lea, nu mai avea mult de trăit. Northumberland și aliații săi l-au convins pe rege să o desemneze pe Jane ca moștenitoare. Sprijinul venit pentru Jane s-a risipit rapid, iar ea a fost determinată să renunțe la pretențiile ei. La 3 februarie 1554, Jane a privit de la fereastra ei din Turn cum Northumberland a fost dus la eșafod, apoi soțul ei, Guildford. O oră mai târziu, a venit rândul reginei de nouă zile să fie adusă în fața călăului și executată.

Citeste articolul complet

Sursa & Foto Credit- „www.svnews.ro”

Notă pentru publicații: Articolele sunt preluate automat din feed-ul Google News. Este precizată sursa, creditul foto și linkul către articolul complet. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.

Reclamații & Raportări Știri
contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termenii și Condițiile

Related posts

Artașii și managerul muzeului recompensați de Ziua Culturii Naționale

admin

Individ din Vicov prins conducând sub influența alcoolului și fără permis, condamnat la doi ani și două luni în închisoare

admin

O accident a avut loc pe strada principală din centrul municipiului Lăpușneanu

admin

Leave a Comment